Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Heel Denekamp op carnavalsjacht

05 carnavalsjacht
In Denekamp zijn heel wat versierde ruiten te vinden dankzij de carnavalsjacht.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – In Denekamp is de carnavalsjacht in volle gang en alle inwoners wordt gevraagd mee te doen.


“Voor wie de carnavalsjacht bedoeld is? Voor iedereen natuurlijk. We hopen dat alle kinderen meedoen en dat alle inwoners hun ruiten gaan versieren,” aldus Daniëlle Monninkhof van Kindercarnaval Denekamp.
De carnavalsjacht is een variant op de berenjacht en is bedacht door Kindercarnaval Denekamp.

“Een groot kindercarnaval kunnen we dit jaar niet houden, maar we wilden de kinderen wel wat leuks aanbieden en daarom hebben we drie activiteiten speciaal voor de jeugd gelanceerd,” vertelt Monninkhof.

Dat zijn de kleurplatenwedstrijd geworden (met drie leeftijdscategorieën, stintsteps als hoofdprijzen), een ‘doe-eens-lekker-gek-bingo (waarbij kinderen allerlei opdrachten uitvoeren) en de carnavalsjacht.
::volgendepagina::
De carnavalsjacht valt het meest op in het dorp, want inwoners wordt daarvoor gevraagd om het logo van Kindercarnaval Denekamp op het raam te plakken, geflankeerd door carnavaleske versiering.
“Er doen al een heleboel mensen mee aan deze actie. Heel leuk,” aldus Monninkhof. “Met name leden van carnavalsverenigingen en ouders met kinderen op de basisschool, maar ook andere mensen versieren hun ruiten volop. En dat is nou precies de bedoeling."

Zo zijn er namelijk lekker veel logo’s voor de kinderen om te zoeken.
Ook meedoen aan de carnavalsactiviteiten van Kindercarnaval Denekamp? De afstreepkaart voor de carnavalsjacht, de kleurplaat en de bingokaart zijn te downloaden op de facebookpagina van Kindercarnaval Denekamp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.