Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Gaat FC Twente stunten bij PSV?

FC Twente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente begint zaterdag om 16.30 uur aan de uitwedstrijd tegen PSV, de nummer twee van de eredivisie.


Eerder dit seizoen werd het in Enschede 1-1 met goals van Malen en Danilo. PSV verloor thuis nog maar één keer (tegen AZ) en Twente verloor uit nog maar één keer (tegen Utrecht).

Weinig verloren

Twente won eerder dit seizoen in Amsterdam van Ajax en speelde in Rotterdam gelijk tegen Feyenoord, dus een resultaat in Eindhoven behoort zeker tot de mogelijkheden, zullen ze bij de Tukkers denken. De ploeg van Ron Jans verloor op vreemde bodem nog maar één keer dit seizoen. PSV speelde tot dusver negen thuiswedstrijden en won er acht. Het rijtje: Emmen 2-1, Fortuna 2-0, ADO 4-0, Willem II 3-0, Sparta 1-0, Utrecht 2-1, VVV 4-1 en RKC 2-0. Het thuisduel tegen AZ ging verloren met 1-3.

Historie

Qua historie viel er niet veel te juichen voor Twente in Eindhoven. Van de 53 ontmoetingen won Twente er vier. PSV won er 31. Achttien keer werd het gelijk. Zo ook in de eerste PSV – FC Twente van 30 januari 1966. Door goals van Piet Giesen en Daan Schrijvers voor PSV en Hans Roordink (2x) van Twente werd het 2-2.

Eerste winst

De eerste winst in Eindhoven werd genoteerd op 10 september 1967, 1-2. Dick van Dijk maakte er twee voor Twente, Schrijvers scoorde voor PSV. De opstelling toen: Misic; Ten Donkelaar, Drost, Hilgerink, Bronkers; Huve, Van der Vall, Achterberg; Jeuring, Van Dijk, Pahlplatz. De invaller was Kohn en Frans Derks was de scheidsrechter voor 13.000 toeschouwers.

Tweede zege

De tweede zege in Eindhoven boekte Twente op 18 april 1973, 0-1 met de winnende goal van René Notten. Charles Corver was de scheids voor 16.000 toeschouwers.

Derde overwinning

De derde overwinning in het Philips Stadion behaalde Twente in het seizoen na het landskampioenschap. Op 20 oktober 2010 won Twente met 0-1. Matchwinner was Nacer Chadli met zijn eerste competitiegoal voor Twente. Kevin Blom was de arbiter voor 34.300 toeschouwers. De opstelling: Mihaylov; Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers; Theo Janssen, Landzaat, Luuk de Jong; Ruiz, Janko, Chadli. Schimpelsberger viel in.

Laatste zege

De laatste zege in Eindhoven was die van 4 maart 2012 met een recordscore van 2-6. Na 41 minuten leidde Twente al met 0-4 door goals van Ola John, Willem Janssen, Peter Wisgerhof en Luuk de Jong. Na rust kreeg Douglas rood en scoorden Toivonen (2x), Leroy Fer en Willem Janssen nog. Pol van Boekel leidde de wedstrijd voor 33.000 mensen op de tribunes.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.