Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Versierwedstrijd in Boeskoolstad: 'versie oe eig'n feesttempel'

05 kadolster
Het 55-jarig jubileum was mooie aanleiding voor uitbundig versierde huizen.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De Boeskoolstad komt tóch in carnavalssferen dankzij de Kadolstermennekes.


‘Boeskoolleu kom oawer’n drempel en versier dit joar oe eig’n feesttempel.’ Met deze leus roept de carnavalsvereniging alle inwoners van de stad op om hun huizen te gaan versieren. “Carnaval is feest met en voor elkaar. Als dit niet kan in de grote Boeskoolse feesttempels van vanouds, dan zeker in de vele andere feesttempels van Oldenzaal: onze eigen huizen."

De binnenstad is al versierd en de Kadolstermennekes hopen dat de inwoners nu voor de rest van de versiering zorgen.

"Met elkaar laten we zo zien dat ons carnaval springlevend blijft. Gezelligheid, gekkigheid, saamhorigheid, het zit diep van binnen en het moet en zal eruit. Een fijne hoopvolle vooruitblik naar al het gezelligs en moois dat weer komen gaat.”
::volgendepagina::
Er zijn prijzen met de versierwedstrijd te winnen. Foto’s en filmpjes van de versierde huizen zijn welkom via [email protected].

De elf mooiste en meest opvallend versierde huizen worden in het carnavalsweekend op 13 februari beloond met een prijs. Welke prijs dat is, dat is nog een geheim.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.