Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

'Eerste elftal FC Twente gaat weer trainen op het Diekman'

FC Twente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het eerste elftal van FC Twente moet vanaf zomer 2023 weer gaan trainen in Enschede.


De gemeente Enschede en FC Twente hebben een intentieovereenkomst gesloten waarbij de club voor minimaal 25 jaar gaat trainen op Sportcampus Diekman. Daarnaast wordt de gehele FC Twente/Heracles Academie ondergebracht op Sportpark Veldwijk in Hengelo.

Terugkeer naar het Diekman

In Enschede moet een TOP (Training Opleiding Plezier) Sportcampus ontstaan in Diekman-West. Hier worden naast de trainingsaccomodatie van FC Twente ook een talentencampus, zwembad en sportmedisch centrum ontwikkeld. Wethouder sport Niels van den Berg vertelt: "Met de TOP Sportcampus Diekman willen we de wisselwerking en synergie tussen topsport, talentontwikkeling, breedtesport, onderwijs en gezondheid op het sportpark optimaliseren. FC Twente Vrouwen traint en speelt al op het Diekman. De komst van een trainingsaccommodatie voor FC Twente en FC Twente Vrouwen gaat een aanzuigende werking hebben voor de totale ontwikkeling en ambitie. Met diverse partijen willen we vooral ook kennis en kunde op sportgebied verder brengen voor Enschede en de regio Twente." De gemeenteraad in Enschede besloot in 2019 het noodlijdende FC Twente te ondersteunen, maar verbond hieraan de voorwaarde dat de club terugkeert naar het Diekman.

Verbreding Sportpark Veldwijk

De gemeente Hengelo wil met de komst van de gehele FC Twente/Heracles academie het aanbod op Sportpark Veldwijk verder verbreden. Door de centrale ligging van Hengelo kunnen jeugdspelers het beste allemaal in Hengelo bij het FBK-stadion gaan trainen. "Sportpark Veldwijk is het thuis van de jaarlijkse FBK Games en diverse sportverenigingen, maar het sportpark heeft nog veel meer potentie. De jeugd heeft de toekomst en daarom zien wij de jonge spelers graag trainen op onze accommodatie," zegt wethouder sport Claudio Bruggink. De gemeente gaat het komende halfjaar een gezamenlijke toekomstvisie opstellen voor het sportpark.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.