Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Jan Berendsen stopt bij Eurosped, Petra Groenland komt

Volleybal
Volleybal in hand
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Trainer/coach Jan Berendsen is bezig aan zijn laatste seizoen bij volleybalclub Eurosped. Berendsen (69) haalde met het Oldenzaalse Pollux, de voorloper van Eurosped, maar liefst vijf landstitels binnen. Petra Groenland volgt Berendsen op.


Berendsen begon in 1995 bij Pollux in Oldenzaal. Later verhuisde het team naar Almelo en in 2017 naar Vroomshoop. Oud-speelster Diane Rademaker nam de laatste tijd al wat taken van Berendsen over. Berendsen blijft betrokken bij de eredivisieclub en gaat waarschijnlijk iets in de opleiding doen. Team Eurosped heeft overeenstemming bereikt met Petra Groenland om zich met ingang van het seizoen 2021-2022 te verbinden als trainer/coach aan het Vroomshoopse volleybalteam.

Soepel verloop

Voorzitter Eric Lamsma is erg content met het soepele verloop van de gesprekken met Groenland. “Al vanaf het eerste gesprek bleken we op dezelfde golflengte te zitten als het gaat om de ontwikkeling en beleving van topsport en dat van volleybal in het bijzonder. We zijn dan ook blij dat we snel tot overeenstemming kwamen tot het sluiten van een 3-jarige verbintenis. Met Petra hopen we de komende jaren actief mee te kunnen doen om het kampioenschap van Nederland”, aldus Lamsma in de nieuwsbrief van Eurosped.

Ervaring

Petra Groenland (48) heeft als speelster vele jaren ervaring met het spelen van topvolleybal. Als speelster werd ze met AMVJ in 1995 landskampioen en won ze de beker. In dat jaar werd de 35-voudige international met het Nederlands team ook Europees kampioen. Haar carrière als speelster moest ze in 1997 na een blessure besluiten. Als hoofdtrainer kwam ze via AMVJ naar VC Sneek alwaar ze in de periode 2010-2018 twee landstitels, twee bekers en twee keer de supercup wist te veroveren.

Kriebels

“Na drie jaar weer terug op het hoogste niveau als trainer/coach!”, meldt Petra Groenland zelf. ”Volleybal was voor mij nog niet afgerond en het afgelopen jaar kriebelde het toch wel weer. Team Eurosped belde op het juiste moment, de eerste contacten waren goed, warm en ik merkte dat er een gedeelde passie is. De passie voor het volleybal, een meidengroep zien ontwikkelen en een attractief spel spelen voor publiek. Met gedrevenheid en plezier en waar nodig een kritische noot, heb ik heel veel zin om straks in het nieuwe seizoen bij Team Eurosped aan de slag te gaan.”

Talentopleiding

Met de aanstelling van Groenland komt een einde aan de langjarige verbintenis die Eurosped had met Jan Berendsen, die de laatste twee jaar werd bijgestaan door Diane Rademaker. Voorzitter Lamsma: “We zijn Jan en Diane veel dank verschuldigd voor de ontwikkeling van topvolleybal in Twente en de resultaten die er met Team Eurosped zijn bereikt. We zijn blij dat beiden behouden blijven voor Team Eurosped en het regionale volleybal. Met Jan hopen we de regionale talentopleiding verder te kunnen versterken en we zijn blij dat de volleybalopleider van Nederland hierin een rol wil spelen. Over welke vorm dit moet krijgen zijn we in gesprek met de Nevobo."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.