Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD Dinkelland wil beter onderhoud van wegen, paden, bermen en bomen

05 vvdwegen
Slechte zandwegen, daar zou VVD Dinkelland graag verandering in zien.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – De Dinkellandse VVD-fractie stelt vragen aan het college van B&W over de verkeersveiligheid in de gemeente en komt met een flink aantal voorbeelden en oplossingen.


De fractie wil van het college weten of er statistieken zijn over ongelukken over wegen en paden buiten de bebouwde kom, of er zicht is op slecht onderhouden wegen, paden en bermen en welke opties de gemeente heeft voor het verbeteren ervan.

De fractie valt het op dat onderhoud aan wegen niet altijd correct gebeurt. Er worden hoogteverschillen tussen berm en weg geconstateerd, maar ook een slechte aansluiting tussen grasklinkers en berm en zelfs gedempte sloten waardoor drassige bermen ontstaan.

Ook zijn er zorgen over de verkeersveiligheid op bepaalde wegen zoals de Gunnerstraat in Saasveld waar onlangs een noodlottig ongeval viel te betreuren. Op sommige van zulke straten zou een gescheiden fietspad een oplossing kunnen zijn, oppert de VVD. Of straatverlichting op elk kruispunt.

Daarnaast wil de fractie meer aandacht voor ‘toeristische’ routes. “Om fietsers en wandelaars te ontzien van slechte zandwegen is het wellicht beter deze groep te scheiden met een gravelpad naast het bestaande pad.”

Daarnaast vraagt de fractie aandacht voor het probleem van overhangende boomtakken (slecht voor groot materieel dat onder de bomen door moet) en bushaltes zonder platform.

Ook willen de liberalen het landschap en natuurgebieden voorzien van goede bereikbaarheid, bijvoorbeeld door een gescheiden pad te creëren voor wandelaars, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Daarvoor zouden gronden die worden opgekocht in het kader van Natura2000 voor kunnen worden gebruikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.