Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Stelt FC Twente het record scherper?

Enschede de grolsch veste fc twente stadion
Enschede De Grolsch Veste FC Twente stadion
Beeld: Leon de Man

ENSCHEDE – Vijf thuiswedstrijden op rij verliezen: FC Twente presteerde het dit coronaseizoen. De vraag is of het negatieve clubrecord zondagmiddag tegen SC Heerenveen nog scherper wordt gesteld.


SC Heerenveen worstelde lange tijd met de vorm en haalde in elf competitiewedstrijden op rij geen enkele overwinning. Maar in de midweekse speelronde won Heerenveen deze week zomaar met 3-0 van Feyenoord. Twente is gewaarschuwd.

Zelf is Twente niet in goeden doen. Sinds de zege in Amsterdam op Ajax won de ploeg van trainer Jans alleen de uitwedstrijd bij FC Emmen. Van de laatste acht wedstrijden won Twente er maar eentje. De laatste vier wedstrijden leverden slechts twee punten op.

Vijftien keer gewonnen

De statistieken spreken wel in het voordeel van Twente. Van de 28 edities van Twente – Heerenveen won Twente er vijftien, Heerenveen zeven. De eerste zege van Twente op Heerenveen in Enschede is van 29 april 1984. Uitslag 2-1 met goals Sörsensen, Ashcroft en Van den Wildenberg. In het Diekman waren 6500 toeschouwers en Oetelmans was de scheidsrechter.

De grootste zege is de 6-0 van 22 november 2008: 6-0. De doelpuntenmakers? Nkufo (3x), Perez (2x) en Arnautovic. De laatste zege van Twente in Enschede is van 18 februari 2017: 1-0. De winnende goal was van Klich uit een penalty. De laatste aflevering van Twente – Heerenveen is die van 29 februari 2020, uitslag 2-3. Faik, Ejuke en Joey Veerman scoorden voor de Friezen, Vuckic en Selahi voor de Tukkers. Aantal toeschouwers in de Grolsch Veste toen: 27.000.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.