Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

‘Efkes andach vuur Anne van der Meiden’

04 lelie
.
Beeld: Twente FM

TWENTE – ‘Efkes andach vuur Anne van der Meiden’. Met deze oproep wordt gevraagd om de bekende Twentse theoloog te steunen met een kaartje of een brief in een voor hem zware tijd.


Het idee om Anne van der Meiden een hart onder de riem te steken komt van Gerrit Kraa en zijn collega’s van ’n Bodbreef, het kwartaalblad van ’n Kreenk vuur de Twentse Sproak. De oproep is in de streektaal natuurlijk, zoals Van der Meiden (91) dat graag ziet.

“’t Geet de leste tied luk meender met Anne van der Meiden. Hee is kottens opnömmen in ’t Krönnenzommer in Hellendoorn, woar hee good verzoargd wördt in dizze rare tied.
Wat hef den man zich joarenlaank inzat vuur oonze Twentse modersproake. Ok toen hee a tegen de 90 joar anleup, was he gangs met ’t schrieven van beuke en heul he nog lezingen. ’t Umzetten van ’n Biebel in ’t Twents is van grote betaansie wes.

Wiej könt ‘m noe nog bedaanken en mood in sprekken duur ’n kaartje of nen breef te sturen noar: Prof. dr. Anne van der Meiden, p.a. Krönnenzommer, kamer 1, Sanatoriumlaan 20, 7447 PK in Hellendoorn.

Al dee berichen zölt ‘m good doon en doar zal hee wisse wal völ wille an beleaven.
Majt wiej der op rekkenen dat ieleu met doot?”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.