Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

GGD Twente start coronavaccinaties in Almelo

2021 04 coronavaccin
Coronavaccin
Beeld: Twente FM

TWENTE - GGD Twente opent een tweede vaccinatielocatie in de regio.Nieuwe locatie in AlmeloMeer vaccinatielocaties op komst


Vanaf maandag 1 februari worden ouderen gevaccineerd tegen het coronavirus in sporthal Schelfhorst in Almelo. Op dit moment vinden alle vaccinaties in Twente plaats op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede.

De vaccinatie van zelfstandige 90-plussers is deze week in Enschede van start gegaan. Daarna volgen de mensen in de leeftijdsgroep 85-90 jaar. Deze mensen hebben een uitnodiging hiervoor ontvangen via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Inwoners in deze leeftijdsgroepen die fysiek niet in staat zijn om een vaccinatielocatie te bezoeken, worden door de huisarts gevaccineerd.

De locatie in Almelo gaat op 1 februari van start. De vaccinatielijnen zijn zo opgezet dat ouderen goed toegang hebben. Zo is het mogelijk om een begeleider mee te nemen en zijn er rolstoelen aanwezig. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobielen.

Annelies Barrett, projectleider GGD Twente: “De locatie in Almelo is 7 dagen in de week geopend, van 10:00 tot 18:00 uur. Met deze tijden houden we rekening met beschikbaarheid van de eventuele begeleiding. Daarnaast nemen we voor deze doelgroep ruimer de tijd, we plannen de afspraken niet te dicht op elkaar.”

De vaccinatielocatie in Almelo wordt ook ingezet voor volgende doelgroepen en is het komende half jaar geopend. In de komende maanden zullen er nog meer vaccinatielocaties bij komen in Twente. De GGD probeert daarbij de locaties zo goed mogelijk te spreiden, zodat deze nieuwe locaties voor zoveel mogelijk mensen goed bereikbaar zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.