Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Streekderby voor Heracles in Zwolle

Heracles almelo banner
Heracles Almelo banner
Beeld: Leon de Man

ALMELO - Heracles Almelo gaat in speelronde 19 van de eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle. De wedstrijd tussen de nummers twaalf en elf begint dinsdag om 18.45 uur.


Trainer Frank Wormuth kan in de hoofdstad van Overijssel niet beschikken over Navajo Bakboord (herstelt goed van knieblessure), Kasper Lunding en Mats Knoester (beiden een spierblessure). “Weer een belangrijke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander”, zegt Wormuth op de site van zijn club. “Dat was afgelopen zaterdag tegen Heerenveen ook het geval en daar hebben we drie punten aan overgehouden. Ik ben heel tevreden over de manier waarop we afgelopen weekend gespeeld hebben. We zullen morgen zeker hetzelfde niveau moeten halen om kans te maken op een resultaat. In deze vreemde competitie speelden we zaterdag al voor de tweede keer tegen Heerenveen, maar PEC Zwolle ontmoeten we voor de eerste keer dit seizoen. Desondanks weten we natuurlijk alles van elkaar. Ik hoop op een mooie streekderby met een goed resultaat voor ons.”

Statistieken

De statistieken zijn in evenwicht. PEC tegen Heracles stond zeven keer op de rol in de eredivisie en beide clubs wonnen tweemaal.

Eerste zege

De eerste zege van Heracles bij PEC is van 6 oktober 2012: 0-3 met goals van Samuel Armenteros en Ninos Gouriye (2). De andere overwinning behaalde Heracles op 22 april 2017, 1-2. Van de Pavert scoorde PEC, Armenteros (2x) voor de Almeloërs.

Laatste wedstrijd

De laatste PEC tegen Heracles was op 27 oktober 2018, uitslag 1-1. De doelpunten waren van Dalmau en Van Duinen.

Arbitrage

PEC Zwolle tegen Heracles staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.