Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Geen gehoor gegeven aan opstand-oproep in Oldenzaal

04 20 oldenzaal opstand
Politie controleert binnenstad Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – ‘Kom in opstand! Maandag 15.00 uur marktplein Oldenzaal’. Die oproep ging rond via WhatsApp maar er bleek weinig animo voor in de Boeskoolstad.


Ter plaatse op de Groote Markt in Oldenzaal, waren geen relschoppers te bekennen. En al waren ze er wel, dan kregen ze weinig kans. Er stond namelijk politie klaar. Ondernemers hadden uit voorzorg alvast hun spullen binnengezet.

De politie controleert actief en heeft naar verluidt mensen weggestuurd uit het centrum.

“Een vreemde sfeer hangt er wel in de stad,” aldus Twente FM’s Dewi Wender die ter plaatse was. “Veel jonge jongens die in groepjes van twee rondhangen. Alsof ze nieuwsgierig zijn en afwachten wat er gaat gebeuren. Maar zo te zien komen er niet veel mensen op af en heeft de politie de situatie prima onder controle.”

Oldenzaal was niet de enige stad waarin werd opgeroepen tot ‘opstand’. Ook Groot Driene in Hengelo en de stad Zwolle worden genoemd in oproepen die via WhatsApp, Instagram, Telegram en andere berichtenservices worden gedeeld, vaak geschreven met veel taalfouten en in opruiende taal.
::foto2::
::foto3::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.