Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Vechtstromen: ‘Neerslagtekort Twente aanzienlijk gedaald’

44 droogte
Nog steeds droogte in onze regio, ondanks de regen van de afgelopen tijd.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Door de langdurige regen van de afgelopen periode is het officiële neerslagtekort in Nederland sinds eind vorig jaar voorbij.


De droogteproblemen in Twente zijn volgens het waterschap Vechtstromen daarmee echter nog niet opgelost. Vooral op de hogere zandgronden in Twente is de grondwaterstand nog niet op peil. Op het weerstation Twente is het gemeten tekort op 19 januari teruggelopen tot 67 millimeter.

Het waterschap doet er alles aan om de grondwatervoorraden aan te vullen. “We houden ook de komende maanden zoveel mogelijk water vast. Bijvoorbeeld door veel van onze stuwen zo lang mogelijk op of net iets onder zomerpeil te houden.”

Omdat het waterschap Vechtstromen slechts 30 procent van het water in beheer heeft, werkt het ook samen met agrariërs, bedrijven en natuurorganisaties. Ook kunnen inwoners zelf een steentje bijdragen. “Stenen inwisselen voor groen draagt bijvoorbeeld bij aan een betere wateropvang. In een tuin met veel stenen stroomt de regen namelijk vaak snel af naar de straat en vervolgens in het riool.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.