Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente zondagmiddag om half drie thuis tegen VVV

Enschede de grolsch veste fc twente stadion
Enschede De Grolsch Veste FC Twente stadion
Beeld: Leon de Man

ENSCHEDE – FC Twente speelt zondag om 14.30 uur in speelronde 18 thuis in de Grolsch Veste tegen VVV Venlo.


VVV is de nummer 14 van de eredivisie. VVV kwam donderdagavond nog in actie. De ploeg van trainer Hans de Koning bekerde verder ten koste van Go Ahead Eagles (1-0, doelpunt Bastiaans).

Spelers die nooit opgeven

In december ging Twente nog op bezoek bij VVV en won met 1-2. “In die wedstrijd creëerden we best veel, alleen gingen ze er niet allemaal in. Daardoor lieten we bijna twee punten achter in Venlo”, zegt trainer Ron Jans op de website van zijn club. “Dat typeert VVV ook wel. Een ploeg met een sterk
collectief en spelers die nooit opgeven. Ze werken hard en zitten in een betere flow dan toen wij ze troffen. Qua puntenaantal draaien we ook na de winterstop goed mee en voor ons is het weer een mooie uitdaging, ook voor de spelers die nu de kans krijgen. Er komt een belangrijke week aan en die begint zondag met VVV thuis. De eerste helft tegen Groningen zag er goed uit, daar moeten we op voortborduren.”

Narsingh erbij

Naast de geblesseerden Vaclav Cerny en Jayden Oosterwolde zijn Tyronne Ebuehi en Wout Brama er zondag niet bij. “We hebben goede hoop dat Tyronne en Wout de week erna weer aan kunnen sluiten”, aldus Jans. Nieuwkomer Luciano Narsingh, gehuurd van Feyenoord, maakt zondag wel deel uit van de selectie. “We wilden er graag een buitenspeler bij hebben en we denken dat we met Luciano een goede kandidaat hebben gevonden. Ik heb zelf met Luciano bij Heerenveen gewerkt. Een prettige jongen die ons, denk ik, enorm kan helpen, ook met zijn ervaring. Een teamspeler met snelheid en een goede voorzet.”

Statistieken

De statistieken zijn in het voordeel van Twente. Van de zestien eerdere ontmoetingen won Twente er twaalf, VVV één.

Eén zege VVV

De enige zege van VVV in de competitie in Enschede was van 19 augustus 2017. Uitslag 1-2 met goals van Vito van Crooy en Jerold Promes voor de Limburgers en Tom Boere voor de Tukkers. Het was de eerste treffer van Boere voor Twente in de eredivisie. De opstelling toen: Brondeel; Ter Avest, Andersen, Thesker, Trajkovski; Holla, Jensen, Van der Heyden; Gjorgjev, Kvasina, Boere. De invallers waren Van der Lely, Liendl en Assaidi.

Laatste zege Twente

De laatste zege van Twente op VVV in Enschede is van 2 september 2012: 1-0 met een winnende goal in de 92e minuut vanaf elfmeter van Leroy Fer. Twente stond toen op de eerste plek. Voor 29.000 toeschouwers was de opstelling: Mihaylov; Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Schilder; Brama, Willem Janssen, Fer; Castaignos, Bulykin, Tadic. De invallers waren Gutierrez, Gyasi en Born.

Eerste zege Twente

De eerste zege van Twente op VVV in Enschede was op 31 oktober 1976. In het Diekman maakten Gritter, Van der Vall (penalty) en Wildschut de doelpunten. Kurcinac scoorde voor VVV.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.