Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Onderzoek naar (be)leefbaarheid centrum Ootmarsum gestart

25 ootmarsum terras
De Markt in het centrum van Ootmarsum.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – De gemeente Dinkelland is een onderzoek gestart naar de (be)leefbaarheid van het centrum van Ootmarsum.


Onder de noemer 'Samen voor een (be)leefbaar Ootmarsum!' brengt de gemeente de wensen van inwoners en ondernemers in kaart. In Ootmarsum was de zomer van 2020 anders dan anders. Er waren veel meer toeristen en aangepaste terrassen.

Daarom is uit voorzorg ingegrepen om te voorkomen dat het centrum te druk zou zijn en waren er vele evenementen die afgelast moesten worden.

De genomen maatregelen hebben inzichten opgeleverd maar ook knelpunten blootgelegd. Het is de bedoeling dat daar verandering in gaat komen, aldus wethouder Benno Brand.

Brand legt uit: “Ootmarsum heeft hard gewerkt om zichzelf op de kaart te zetten en dat is erg goed gelukt. Nu gaan we kijken hoe we de balans terug kunnen krijgen”.

Samen op zoek naar balans

Alle inwoners en ondernemers van Ootmarsum, Nutter en Oud-Ootmarsum krijgen een vragenlijst toegestuurd met vragen over de onderwerpen prettig wonen, toerisme en gastvrijheid, ondernemerschap, mobiliteit en parkeren in het centrum. Het college van de gemeente Dinkelland heeft bepaalde keuzes te maken. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen in de uiteindelijke besluiten.

Klankbordgroep

Een klankbordgroep van inwoners en ondernemers uit Ootmarsum kijkt mee met de gemeente Dinkelland over het door te lopen proces. De huidige coronamaatregelen vragen ook de gemeente om op een andere manier met samenwerking om te gaan. Wethouder Brand: “Het is een gekke tijd die veel van ons allemaal vraagt. Graag kijken we ook hier samen naar de beste manier om Ootmarsum te betrekken bij de besluiten die genomen moeten worden. De klankbordgroep helpt ons om mee te denken hoe we dat het beste kunnen doen. Zeker in deze tijden en daar zijn we heel blij mee.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.