Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse WW-cijfers onder landelijk gemiddelde

UWV vlag
UWV_vlag
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het percentage WW-uitkeringen in onze regio is gestegen, maar de Noordoost-Twentse gemeenten doen het relatief gezien nog goed.


Het aantal WW-uitkeringen is in alle gemeenten gestegen, zowel ten opzichte van vorige maand als van vorig jaar. De stijging is echter kleiner dan de landelijke stijging. Dat komt onder meer door de beroepsgroepen zorg en techniek die sterk vertegenwoordigd zijn in onze regio.

Traditiegetrouw doet de bouwsector het ook goed in Twente, maar daarin was wel een kleine stijging van het aantal uitkeringen te zien.

Het aantal WW-uitkeringen in de zorg en het onderwijs daalde zelfs. Dat blijkt uit de cijfers van de arbeidsmarktmonitor die het UWV bekendmaakte over december 2020.

Werkloosheidscijfers

Landelijk is het werkloosheidspercentage 3,1 procent. De Noordoost-Twentse gemeenten zitten daaronder.

Tubbergen is de gemeente met het laagste WW-percentage: 2 procent. Het aantal uitkeringen steeg van 208 in november naar 245 in december.

Dinkelland heeft een WW-percentage van 2,1 procent en ging van 279 naar 299 uitkeringen.

De gemeente Losser heeft een werkloosheidspercentage van 2,8 procent. Het aantal uitkeringen steeg van 305 naar 321.

In Oldenzaal geldt een WW-percentage van 3 procent. Daar ging het aantal uitkeringen van 479 naar 496.

Wierden

Wierden doet het verhoudingsgewijs ook goed met 2,3 procent. Daar ging het aantal WW-uitkeringen van 291 naar driehonderd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.