Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kunstgrasveld speciaal voor G-team ZVV De Esch

03 21 oldenzaal g voetbalveld
Kunstgrasveld G-team ZVV De Esch
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - ZVV De Esch uit Oldenzaal heeft een kunstgrasveld die speciaal bedoeld is voor het G-voetbal. “Ik kan alleen maar lachen. Ik ben zo ongelofelijk blij en trots dat dit er ligt.”


Dinsdag 19 januari was de officiële opening. Geen groot feest zoals ze gehoopt hadden, maar wel de allereerste training van de jeugd op het nieuwe veld. Er wordt gehoopt dat er later wel een grote feestelijke opening plaats kan vinden.

Slecht veld

In januari 2015 werd er gestart met het kijken naar een kunstgrasveld. “Het oude veld werd vaak afgekeurd waardoor trainingen en wedstrijden niet door konden gaan,” aldus voorzitter van de G-afdeling, Gonnie van der Burg.

Zes jaar

Het kunstgrasveld realiseren was niet makkelijk. Maar het kwam er, na zes jaar. “Ik kan alleen maar lachen. Ik ben zo ongelofelijk blij en trots dat dit er ligt! En dat de Stichting Vrienden Gehandicaptensport Oldenzaal, de gemeente en natuurlijk voetbalvereniging De Esch zo vrijwillend zijn geweest om dit gewoon te realiseren.”

Gonnie v.d. Burglaan

Sinds 1999 is van der Burg verbonden aan De Esch, met name aan het G-voetbal. Ze zou eigenlijk maar een half jaar blijven, toch is ze er nog steeds. “Het zit in mijn hart, ik kan er niks aan doen.”
Er is altijd gezegd tegen van der Burg dat zij een bordje kreeg als het kunstgrasveld erin lag: het g-veld, Gonnie-veld. Dit hoefde niet van haar, omdat ze dit te veel eer vond.

Toch hangt er nu een bordje bij het kunstgrasveld: Gonnie v.d. Burglaan. Bij de opening vonden mensen dit terecht: “Mooi hoor, het is je van harte gegund!”
Zelf had ze het totaal niet verwacht. “Het is heel bijzonder,” sluit van der Burg af.

De reportage die Twente FM hierover maakte is hieronder te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.