Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Afvalscheidingcampagne in Oldenzaal

Ondergrondse afvalcontainers
Ondergrondse afvalcontainers.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal start samen met Twente Milieu een campagne om de kwaliteit van het verpakkingenafval verder te verbeteren.


De campagne laat inwoners van Oldenzaal zien hoe zij hun verpakkingenafval beter kunnen scheiden. Het doel van de campagne is bewustwording creëren en de kwaliteit van het verpakkingenafval verbeteren.

Campagne

Inwoners zien de ‘Doe de 3-check’ campagne op meerdere plekken terug. Zij ontvangen de komende twee weken een sticker met informatie over wat er bij het verpakkingenafval mag, die zij aan de binnenkant van de container kunnen plakken. Daarnaast komen er berichten op social media, verschijnen er advertenties in de huis aan huis krant en zijn de komende weken campagne uitingen te zien in de de abri’s in bushokjes.

Onnodige kosten

Het niet goed scheiden brengt onnodige kosten met zich mee. De verpakkingen kunnen dan niet gerecycled worden en moeten als restafval worden verwerkt. In plaats van een vergoeding voor het gescheiden inzamelen van verpakkingen, moet er extra betaald worden voor de verwerking van
restafval. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook erg zonde, want deze extra kosten moeten we uiteindelijk met zijn allen via de afvalstoffenheffing betalen.

Controle verpakkingencontainers

De campagne maakt inwoners bewust van welk afval er in de verpakkingencontainer hoort. Helaas zijn er ook mensen die bewust hun restafval of gft bij de gratis verpakkingen gooien om zelf geld te besparen. Om dit tegen te gaan gaat de gemeente als vervolg op de campagne de komende periode ook weer de inhoud van de verpakkingencontainers controleren.

Meer informatie is te vinden op: www.twentemilieu.nl/verpakkingen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.