Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Heracles voor de beker naar De Kuip

Team staf heracles almelo 2020
Team en staf Heracles Almelo 2020
Beeld: Twente FM

TWENTE – Heracles Almelo speelt woensdag om 18.45 uur in de achtste finales van de KNVB Beker in Rotterdam tegen Feyenoord. Feyenoord won de beker al dertien keer en was vorig jaar finalist.


Voor Feyenoord is het de eerste wedstrijd in de beker. Heracles won in de eerste ronde van Telstar. In de tweede ronde werden beide clubs vrijgeloot.

Eerdere ontmoetingen

Heracles speelde vier keer eerder in de beker tegen Feyenoord en werd telkens uitgeschakeld.

De eerste bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Heracles was op 16 november 1986 in Almelo. Degenaar zette Heracles op 1-0, maar Hofman en Elstrup (2x) scoorden voor Feyenoord, 1-3.

Op 14 december 1990 verloor Heracles in Almelo met 0-1 van Feyenoord. De winnende goal was van Kiprich.

Op 18 december 2013 was er opnieuw een Heracles tegen Feyenoord in de beker. Na goals van Pelle voor Feyenoord en Linssen voor Heracles was de eindstand 1-1. Stefan de Vrij kreeg rood, maar het bleef 1-1 in de verlenging, waardoor penalty’s de beslissing brachten. Feyenoord won met 5-6. Rienstra miste de beslissende strafschop.

De vierde ontmoeting in de beker tussen Feyenoord en Heracles was op 21 december 2017 in Rotterdam. Na goals van Berghuis en Van Beek, maakte Breukers de 2-1 en bleef het lang spannend. Uiteindelijk besliste Berghuis de wedstrijd met de 3-1 vanaf elfmeter.

Competitie

In de competitie eerder dit seizoen, op 6 december 2020, eindigde Feyenoord – Heracles in 0-0.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.