Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Britse variant coronavirus in Twente

Corona virus
Het Coronavirus
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Britse variant van het coronavirus is vastgesteld in Twente. Dat meldt de GGD Twente vanmiddag. De gezondheidsdienst zegt zich 'grote zorgen te maken'.


Vorige week sprak de GGD Twente al de verwachting uit dat de Britse variant van het coronavirus al door Twente woekert. Die voorspelling is nu werkelijkheid geworden.

"We wisten dat het een kwestie van tijd was dat de Britse coronavariant ook in Twente werd vastgesteld", zegt Samantha Dinsbach, directeur publieke gezondheid bij GGD Twente.

Veel besmettelijker

De Britse variant is veertig tot zeventig procent besmettelijker dan het 'normale' coronavirus. "De hogere besmettelijkheid baart ons grote zorgen. Positief is dat de cijfers aan het dalen zijn, maar nog niet hard genoeg om de zorg op adem te laten komen. Alleen samen zorgen we dat het virus niet verder verspreidt. Het is alle hens aan dek", aldus Dinsbach.

De GGD in Twente stuurt wekelijks 25 willekeurige monsters van positieve coronauitslagen op voor nader onderzoek. Bij een van die monsters is dus de Britse variant van het coronavirus vastgesteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.