Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

CDA wil WhatsAppen met gemeenten Dinkelland en Tubbergen

03 mobiel
Telefoon.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND/TUBBERGEN – De CDA-fracties van Dinkelland en Tubbergen willen dat de gemeenten een WhatsAppservice instellen.


“Zodat inwoners van Dinkelland en Tubbergen vragen kunnen appen aan de gemeenten,” aldus CDA-raadsleden Jasper Oude Vrielink (Tubbergen) en Marc Smellink (Dinkelland) die hierover schriftelijke vragen hebben gesteld aan de colleges van de twee Noaberkrachtgemeenten.

Andersom zien ze ook zitten: “De gemeenten kan dan ook informatie naar inwoners via WhatsApp sturen, bijvoorbeeld over wegwerkzaamheden en gemeentenieuws naar specifieke doelgroepen of geïnteresseerden.”
Volgens de twee jonge raadsleden gebruiken gemeenten steeds vaker WhatsApp voor communicatie met inwoners. “We hopen dat de drempel tussen jongeren en de gemeente wordt verlaagd. Daarnaast gebruiken ouderen ook steeds vaker WhatsApp.”

Inwoners kunnen WhatsApp gebruiken voor het stellen van vragen en efficiënte doorverwijzing. “Het medium kan ook worden ingezet voor de verspreiding van informatie als wegwerkzaamheden, bouwplannen en gemeentenieuws naar specifieke doelgroepen, locaties of belangstellenden. We verwachten dat het medium beperkte extra kosten met zich meebrengt, omdat het eenvoudig toegevoegd kan worden aan de huidige communicatie van de gemeente,” aldus Oude Vrielink en Smellink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.