Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE - FC Twente heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Groningen.

In Groningen waren de doelpunten voor Twente van Dario Dumić en Thijs van Leeuwen. Deze vielen in de 12e en 24e minuut. Groningen scoorde in de 47e minuut door een treffer van Ahmed El Messaoudi en in de 66e minuut door een doelpunt van Jørgen Strand Larsen.

Update:

FC Twente heeft zondagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Ron Jans nog met 0-2.

De eerste helft was voor FC Twente. Met Thijs van Leeuwen op rechtsvoor en Dario Dumic in het centrum op de plek van Julio Plegezuelo was de eerste kans voor Danilo die door Queensy Menig werd weggestuurd, maar de Braziliaan scoorde niet. Daarvoor had Groningen twee schietkansen gehad via Van Hintum en Strand, maar ook daar ontbrak de precisie.
De 0-1 viel in de 12e minuut. Dumic kopte raak uit een corner van Gijs Smal. Even ervoor bleef de openingsgoal uit toen keeper Padt tegen Danilo op schoot. De 0-2 viel in de 22e minuut. Luca Ilic bediende Van Leeuwen die in de verre hoek raak schoot.

Daarna kregen Danilo en Suslov nog kansen, maar de rust ging in met een 0-2 voorsprong voor de Tukkers. Trainer Danny Buijs wisselde drie spelers in de rust en dat betaalde zich snel uit met de 1-2 van El Messaoudi op aangeven van Lundqvist. Twente, met Plezeguelo als invaller op de plek van Tyronne Ebuehi, was het in de tweede helft behoorlijk kwijt. Natan Markelo kwam erbij voor van Van Leeuwen en Issah Abass voor Danilo, maar in de buurt van Padt kwam Twente niet. De 2-2 viel in de 66e minuut. De aanval kwam net als bij de eerste goal over links en Strand tikte binnen.

Groningen leek door te gaan drukken, maar dat gebeurde niet. Op het eind kwam Twente eindelijk weer eens voor de goal van de Noorderlingen met kansjes voor Abass en Pierie, maar een gestolen overwinning zat er niet in. ‘We geven het makkelijk weg’’, zei aanvoerder Joël Drommel. “Groningen was in de tweede helft heer en meester. De eerste helft was voor ons, maar uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een punt.’’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.