Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente op bezoek bij Groningen

FC Twente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE – FC Twente speelt zondagmiddag om 14.30 uur in de Euroborg tegen FC Groningen, dat één plek boven de Tukkers staat, met drie punten meer.


Eerder dit seizoen won Twente thuis met 3-1 van Groningen. Cerny, Danilo en Jeremejeff (assist Smal) maakten de goals voor de ploeg van trainer Ron Jans, El Messaoudi scoorde voor Groningen.

De tegenstander

Groningen verloor nog niet dit jaar. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde met 2-2 gelijk bij Utrecht en won met 2-3 bij Willem II. Van de acht gespeelde thuiswedstrijden verloor Groningen er maar twee. In de eerste thuiswedstrijd verloor Groningen met 1-3 van PSV en vlak voor de winterstop verloren de Noorderlingen met 0-1 van Heracles Almelo. In de andere zes thuisduels verloor Groningen niet. Groningen won van Ajax (1-0), VVV (2-1), Willem II (1-0) en RKC (2-0) en speelde gelijk tegen Utrecht (0-0) en Vitesse (1-1).

Statistieken

Qua statistieken is Groningen in het voordeel. Van de 39 afleveringen van Groningen tegen Twente won Twente er 13 en Groningen 15. Maar van de laatste tien ontmoetingen won Groningen er maar eentje en dat was op 24 september 2017, uitslag 1-0, matchwinner Idrissi.

Eerste zege

De eerste zege van Twente in Groningen dateert van 22 februari 1972 met een eindscore van 0-1 en het winnende doelpunt van Willie van de Kerkhof.

Laatste ontmoetingen

De laatste zege van Twente in Groningen is van 18 augustus 2019, 1-3, met goals van Nakamura, Aitor en Vuckic voor Twente en Doan voor Groningen. Het rijtje uitslagen van de laatste tien ontmoetingen: 1-3, 1-0, 3-4, 1-1, 2-2, 1-1, 0-3, 1-1, 1-2, 0-0.

Grootste zege

De grootste zege van Twente in Groningen is van 14 december 2008, uitslag 1-4, met Arnautovic, Elia, Stam en Nkufo als doelpuntenmakers voor de Tukkers en Lovre voor de tegengoal.

Grootste nederlaag

De grootste nederlaag van Twente bij Groningen is de 6-1 van 7 mei 1983. Manuel Sanchez Torres scoorde de 1-1 voor Twente na de openingsgoal van Rob Mc Donald, maar daarna scoorden Groningen nog vijf keer via Walter Waalderbos, Ron Jans, Erwin Koeman, Ronald Koeman en opnieuw McDonald.
De opstelling toen: Van Gerven; Koopman, Rutten, Dilling, Van Gestel; Kila, Sörensen, Roord; Sanchez Torres, Ashcroft, Bleuming. Birkedal viel in. Charles Corver was de scheidsrechter in het Oosterpark.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.