Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

FC Twente in de slotfase onderuit

Stadion20 FC20 Twente20 Leeg
Stadion FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE – In een knotsgekke wedstrijd heeft FC Twente de vierde thuisnederlaag op rij geleden.

Na RKC, AZ en Sparta won ook Ajax in de Grolsch Veste, 1-3. Maar na 89 minuten stond het nog wel 1-1. Toen kwam invaller Klaas Jan Huntelaar in het veld en hij scoorde in 90e en de 91e minuut.

Blessure

Halverwege was het 0-1 voor Ajax, maar een stand van 4-4 had ook gekund, of 5-4. De openingsgoal viel al snel. Antony zette voor en de nieuwe spits Haller kopte raak. Kort ervoor had doelman Onana alle moeite om een schot van Cerny te keren. Cerny raakte daarbij geblesseerd en op het moment
dat Haller scoorde speelde Twente even met tien man.

Kansen

Bosch was de invaller voor Cerny en Ilic verhuisde naar de positie van Cerny. Twente ging er niet beter van voetballen en Ajax verschafte zich kansen te over om de 0-2 te maken. Promes, Tadic en Antony hadden het vizier niet op scherp of vonden keeper Drommel op hun weg. Tussendoor kreeg Twente kansen via Oosterwolde, Roemeratoe en Menig, maar ook hier liet de afwerking te wensen over.

Gelijkmaker?

Op het eind van de eerste helft was Twente ineens de bovenliggende partij qua kansen. Menig had tot twee keer de gelijkmaker op zijn schoen en in de slotseconde van de extra tijd Danilo ook, maar Onana bleef overeind. In het begin van de tweede helft schoot Menig na een pass van Oosterwolde de 1-1 binnen, maar var Higler keurde de goal af wegens buitenspel.

Nog een blessure

Niet veel later moest Oosterwolde er af met een spierblessure. Smal was zijn vervanger.

Drie wissels

Ajax was sterker, maar maakte de tweede goal niet. Trainer Jans bracht met Rots, Markelo en Van Leeuwen drie verse krachten in voor Danilo, Ilic en Zerrouki. Het leverde in de 84e minuut de 1-1 op. Rots kopte op goal na een corner van Smal, Gravenberch blokte de inzet bij de paal, maar met de
rebound wist Pleguezuelo wel raad. Er leek nog meer in te zitten voor Twente, maar een kopbal van Pierie verdween over het doel.

Huntelaar

Uiteindelijk maakte Huntelaar het verschil met twee goals. De eerste op aangeven van Haller, de tweede na een pass van Labyad. “Pijnlijk”, noemde Drommel de nederlaag. “Dan scoor je de 1-1 en dan verlies je nog. Dan moet je boel op slot zetten. Het is zonde. ‘’