Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Wint FC Twente nog een keer van Ajax?

Enschede de grolsch veste fc twente stadion
Enschede De Grolsch Veste FC Twente stadion
Beeld: Leon de Man

TWENTE – FC Twente speelt donderdagavond in de eigen Grolsch Veste tegen de koploper van de eredivisie, Ajax. Gaat FC Twente nog een keer winnen van Ajax, na de 1-2 zege in Amsterdam op 5 december, dat is de vraag.


Het lukte FC Twente al eerder om twee keer van Ajax te winnen in één seizoen. Dat was in het seizoen 1992-1993. Toen won Twente op 5 december 1992 met 0-1 in Amsterdam met de winnende goal van Prince Polley.

Later in het seizoen, op 16 mei 1993, won Twente in Enschede met 2-0 van Ajax. Youri Mulder en André Paus maakten de doelpunten voor 12.700 toeschouwers in het Diekman. De opstelling toen: De Koning; Zwijnenberg, Hoogma, Paus, Kool; Van Halst, Mulder, Arts; Gaasbeek, Polley, Vurens. Mols en Ten Hag waren de invallers bij Twente en Luinge was de scheidsrechter.

Laatste keer in de Grolsch Veste

Bij de laatste Twente tegen Ajax werd het 2-5. Op 1 december 2019 stond Twente na negentien minuten al met 2-0 voor dankzij goals van Nakamura en Aitor, maar Lang (3 goals) en Huntelaar (2 goals) bezorgden Ajax de winst.

Laatste thuiswinst

De laatste thuiswinst van Twente op Ajax dateert van 11 december 2016: 1-0, met de winnende goal van Mateusz Klich in de extra tijd uit een penalty. De opstelling toen: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Van der Heijden, Klich; Seys, Ünal, Celina. Ede en Yeboah vielen in.

Laatste zes edities

Van de laatste zes edities van Twente tegen Ajax eindigden er vier in een gelijkspel. Het rijtje uitslagen: 2-5, 3-3, 1-0, 2-2, 1-1 en 1-1.

53 keer FC Twente - Ajax

In totaal stond FC Twente tegen Ajax al 53 keer op het programma. Twente won 16 keer, Ajax 23 keer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.