Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Hattrick Bakis tegen Emmen

Sinan bakis heracles almelo 2020 2
Sinan Bakis Heracles Almelo
Beeld: Twente FM

TWENTE – Sinan Bakis heeft eindelijk zijn eerste goal gemaakt voor Heracles Almelo. De spits maakte er dinsdagavond gelijk drie tegen hekkensluiter FC Emmen. Rai Vloet deed er nog eentje bij en Heracles won met 4-0.

Met die 4-0 kwam Emmen nog goed weg. Heracles was heer en meester, al was het even wachten op de 1-0. Die viel in de 26e minuut uit een corner. Bakis kopte op keeper Telgenkamp, maar werkte de rebound in het doel. Vlak voor rust schoot Bakis opnieuw raak na een combinatie met Silvester van der Water, 2-0.

Tweede helft

In minuut 64 maakte Bakis zijn derde goal. Vloet wipte de bal door en Bakis schoot via de paal raak.

Wissels

Trainer Frank Wormuth wisselde in minuut 70 drie verdedigers (Fadiga, Les en Hardeveld voor Breukers, Knoester en Quagliata), maar Heracles werd er niet minder van. Sterker, Heracles kreeg kansen te over om de score verder op te voeren, maar Vloet, Van der Water, Burgzorg en Bakis lieten dat na.

4-0

In minuut 88 viel de 4-0 dan toch. Fadiga bediende Vloet die knap raak schoot. Het was alweer zijn achtste doelpunt dit seizoen. “Er zat wat spanning op’’, zei aanvoerder Pröpper na afloop. “Maar ik denk wel dat het duidelijk was dat wij de bovenliggende partij waren. Je wilt niet verliezen, dat zag je aan beide kanten.’’

'Een opluchting'

De drie goals van Bakis? Pröpper: “Een opluchting, dat lijkt me logisch. Ik hoop dat ie het door kan zetten naar veel meer goals.’’