Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

‘Must win-wedstrijd’ voor Heracles

Team staf heracles almelo 2020
Team en staf Heracles Almelo 2020
Beeld: Twente FM

TWENTE – Heracles Almelo speelt dinsdag om 21.00 uur alweer de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. In Erve Asito komt hekkensluiter FC Emmen op bezoek. Emmen won dit seizoen nog niet.


FC Emmen-thuis is een ‘must win wedstrijd’, zo meldt trainer Frank Wormuth. “Bij winst maken we een grote stap, daar gaan we dan ook alles aan doen.”
Heracles mist de geblesseerde Marco Rente.

Statistieken

De statistieken in de eredivisie laten twee zeges voor Heracles zien. Op 5 oktober 2019 won Heracles thuis met 2-0 van FC Emmen. Cyriel Dessers en Veendorp met een eigen doelpunt maakten het verschil. Op 30 september 2018 bleef Heracles ook aan de goede kant van de score: 2-1. Brandley
Kuwas en Kristoffer Peterson scoorden voor Heracles, Anco Jansen voor Emmen.

Laatste zege Emmen

De laatste zege van Emmen in Almelo dateert van 29 november 2002, toen beide clubs in de eerste divisie speelden, uitslag 2-3. Door goals van Rudy Jansen (eigen doel) en Donny de Groot (2x) kwam Emmen met 0-3 voor. John Stegeman maakte de 1-3 en Rudy Jansen de 2-3. Gertjan Verbeek was de trainer bij Heracles en bij Emmen was het Hennie Spijkerman.

In het seizoen erop, ook in de eerste divisie, won Heracles thuis met 4-1 van Emmen. Richard Roelofsen, Yuri Rose (2) en Rudy Jansen maakten de Almelose doelpunten. De 4-1 van de Drenten was van Junqueira.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.