Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Gert Huzink definitief uit Dakar

2021011101 gert20riwald20uit20dakar
Huzink definitief uit Dakar
Beeld: Twente FM

MANDERVEEN - Gert Huzink ligt ook uit de Dakar Experience 2021.


Het team van Gert Huzink heeft besloten om te stoppen in de Dakar Experience. Dit besluit hebben zij genomen nadat zij gister alweer motorische problemen hadden. "Wij stonden vast in de duinen en daar hebben wij vannacht geslapen. Gelukkig hebben wij het vannacht om 3.00 uur weer uit kunnen rijden."

Eerder motorische problemen

Eerder had de truck ook al motorische problemen, waardoor het team uit het klassement lag. Het artikel daarover, met uitleg over wat dit te maken heeft met de allereerste hybride truck, is hier te vinden.

Duinen

Hoe het is om in de duinen te moeten overnachten? Rottig, vindt Huzink: "En dan lig je in de duinen en dan heb je gelukkig een slaapzak bij je. Want het is rottig slapen hier 's nachts. Ik was blij dat ik nog een slaapzak had en ik nog een paar uur heb kunnen slapen."

Hoe nu verder met het team?

De truck staat nu op een assistentie-voertuig en het team volgt de route van bivak naar bivak. "Wij blijven tot de finish in Saudi-Arabiƫ."

Aanmoedigen

Nu het team van Huzink eruit ligt, moedigt hij het andere Riwald Dakar team aan. Het team van Pascal de Baar. "Die heeft gister ook tijd verloren maar maakt nog steeds kans op de top 10. Wij gaan hun aanmoedigen, vol gas!"

De sfeer onder mekaar is erg goed. "Wij hebben een fantastische sfeer. Ik denk dat dat zelfs uniek is in een Dakar team, waarin er dan zoveel gelachen en geouwehoerd wordt. En dan toch de volgende dag zo scherp aan de start staan. De sfeer is zo belangrijk."

Het hele interview op de radio is hier te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.