Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

BBB wil stop op mega-zonneparken

50 windmolenn
Windmolen.
Beeld: Twente FM

TWENTE - BBB (BoerBurgerBeweging) wil dat er een stop komt op de bouw van mega-zonneparken in de groene ruimte.


Dat geldt ook voor de bouw van enorme distributiecentra en energieslurpende datacenters op het platteland. Het landschap en de biodiversiteit op het platteland worden op dit moment in rap tempo vernietigd door de verdozing van het landschap en de aanleg van mega-zonneparken.

De leefbaarheid van het platteland staat volgens BBB ernstig onder druk nu de blokkendozen en mega-zonneparken als paddenstoelen uit de grond schieten.

BBB luidt de noodklok naar aanleiding van de cijfers van het CBS, die deze week lieten zien dat steeds meer mensen uit de stad naar het platteland trekken vanwege het landschap, de rust, de ruimte, de schone lucht en de boerennatuur.
::volgendepagina::
Vooral in deze coronatijd vluchten veel stedelingen naar groene ruimte van het platteland.

Juist daarom moet het platteland volgens BBB leefbaar en aantrekkelijk gehouden worden, ook voor de nieuwe bewoners. Onder andere Jan Brok uit Enter en Janet Menink uit Westerhaar staat op de kieslijst van de partij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.