Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Goed nieuws voor amateurtoneel: pooldepots uitgebreid en vernieuwd

TWENTE - Amateurtoneelverenigingen krijgen de beschikking over uitgebreide en vernieuwde pooldepots waar theatermaterialen gunstig kunnen worden gehuurd.


Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel stelt 24.500 euro beschikbaar voor de uitbreiding en vernieuwing van deze professionele pooldepots met theatermaterialen zoals licht- en geluidsapparatuur en mobiele podia.

Amateurtoneelverenigingen kunnen daar huren tegen gunstige condities.

De theaterfaciliteiten die hiermee voor een grote groep beschikbaar zijn, zijn vooral bedoeld om amateurverenigingen de gelegenheid te geven tegen een zeer gunstig tarief professioneel voor de dag te komen bij optredens en uitvoeringen.
::volgendepagina::
Ook non-profit organisaties, organisatoren van culturele evenementen, scholen, (sociaal-) culturele en maatschappelijke instellingen kunnen een aanvraag indienen.

Dan kunnen zij de apparatuur ook tegen gunstige condities huren.

Depots

Er zijn drie depots en Twentse verenigingen kunnen terecht bij de beheerders van toneelvereniging Vorie Vana uit Beerzerveld, bereikbaar via [email protected].
De poolbeheerders adviseren over het gebruik en de mogelijkheden van de beschikbare installaties. Indien gewenst kan er via hen ook een theatertechnicus worden ingeschakeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.