Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente begint tweede deel competitie in Emmen

FC Twente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE – FC Twente hervat het seizoen zaterdagavond om 18.45 uur met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Drentse ploeg staat onderaan in de eredivisie en is de enige die nog geen wedstrijd heeft gewonnen.


Emmen staat achttiende en dus laatste. De ploeg pakte in veertien wedstrijden slechts vijf punten. Op de Oude Meerdijk speelde het team van trainer Dick Lukkien tot nu toe zeven wedstrijden, waarin drie keer een gelijkspel werd behaald: tegen Willem II (1-1), Fortuna (2-2) en ADO Den Haag (1-1). De andere
thuiswedstrijden werden verloren: VVV (3-5), Feyenoord (2-3), Ajax (0-5) en Utrecht (2-3).

Eerder dit seizoen

Eerder dit seizoen eindigde FC Twente tegen FC Emmen in de Grolsch Veste in een 1-1 gelijkspel. Vaclav Cerny en Michael de Leeuw waren de doelpuntenmakers.

Statistieken

Qua statistieken valt op dat FC Emmen tegen FC Twente maar één keer eerder op het programma stond en dat was vorig seizoen. Op 11 februari 2020 werd het 2-0 voor Emmen met goals van Kerim Frei en Anco Janssen.

Bekerwedstrijd

Voor de beker won FC Twente in 2008 met 0-5 bij Emmen. Theo Janssen, Youssouf Hersi, Stein Huysegems en Eljero Elia (2) maakten de goals.

Vriendschappelijke wedstrijden

Vriendschappelijk stond FC Emmen tegen FC Twente al zeventien keer op de agenda. Twente won er 14, Emmen 1. De meest bijzondere uitslag is de 3-9 van augustus 1984. De Twentse doelpunten kwamen van Manuel Sanchez-Torres (3), Willy Carbo (2), Martien Vreijsen, Evert Bleuming en Jan Sörensen.
Driebergen van Emmen maakte een eigen doelpunt. Venema (2) en Veneboer waren trefzeker voor Emmen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.