Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

De eerste Twentenaar met vaccinatie: 'Ik had geen idee dat het zo'n 'circus' zou zijn'

53 vaccin
Inenten.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Sabine van het Bolscher kreeg als eerste Twentenaar de vaccinatie tegen corona. "Ik had geen idee dat het zo'n 'circus' zou zijn."


's Ochtends arriveerde de zending vaccins onder toeziend oog van de pers én met de nodige beveiliging.

Als eerste

De verpleegkundige van de Acute Opname Afdeling had aangeboden dat zij wel wilde helpen met het vaccineren van het personeel van het Medisch Spectrum Twente. Toen zij daar kwam kreeg zij te horen dat zij wel als eerste mocht, om 14.00 uur, omdat zij de vaccinatie ook mocht krijgen. "Zodoende was ik als eerste aan de beurt en ik had ook geen idee dat het zo'n 'circus' zou zijn," aldus van het Bolscher bij Twente FM.

De aandacht

De eerste mensen die het vaccin kregen veel aandacht van de media. "Heel bizar, héél bizar is het. Het is niet te vatten. Het is natuurlijk heel mooi dat het vaccin er is, maar het is heel bizar hoe het allemaal opgepikt is."

Veilig?

De verpleegkunde voelt zich niet slecht door de vaccinatie."Het voelt prima. Ik heb nergens last van en ik heb goed geslapen vannacht. Ik zie geen rare dingen."

Er is veel ophef over of het vaccin wel veilig is. "Het is goed om je te laten informeren over wat het vaccin precies is. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb in het begin ook getwijfeld maar op het moment dat je de juiste informatie tot je beschikking hebt, zul je zien dat het een veilig vaccin is en dat je het gewoon kunt nemen."

Tweede prik

Wel moeten mensen zich twee keer laten vaccineren. Daar heeft van het Bolscher ook al een datum voor gepland. "Als je gisteren of vandaag het vaccin komt halen, kun je je meteen inschrijven voor de volgende datum. Ik ben 27 januari om 09.35 uur voor de tweede al weer aan de beurt."

Het MST is blij dat medewerkers nu beter beschermd kunnen worden, zeker zij die direct in contact komen met de coronapatiënten die hier opgevangen worden.

Het interview op de radio is hier te beluisteren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.