Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Bevolkingsgroei in groot deel Twente

Winkelstraat winkelende mensen
Winkelstraat
Beeld: Twente FM

TWENTE – De gemeenten Dinkelland, Losser, Tubbergen en Wierden hebben een bevolkingsgroei doorgemaakt in 2020, blijkt uit cijfers van het CBR. In Oldenzaal was dit niet het geval.


De cijfers over de bevolkingsontwikkeling zijn voorlopige cijfers en gaan over 1 januari 2020 tot 1 december 2020.

Twentse regio’s

Dinkelland heeft een bevolkingsontwikkeling van 5,9 per duizend inwoners. Per duizend inwoners is de bevolkingsontwikkeling in Losser 8,1 en in Tubbergen 2,2. Ook in Wierden is de bevolking gegroeid. Zij hebben een bevolkingsontwikkeling van 3,5 per duizend inwoners. In Oldenzaal is dit niet het geval. Zij hebben een bevolkingsontwikkeling van -3,2 per duizend inwoners.

Ten opzichte van 2019

In Dinkelland was de bevolkingsontwikkeling in 2019 per duizend inwoners 4,4. In Losser was dit 1,9 en in Wierden 2,8. De bevolkingsontwikkeling in Tubbergen was -0,7 per duizend inwoners. Oldenzaal had nog wel een bevolkingsgroei in 2019. De bevolkingsontwikkeling was toen 0,3 per duizend inwoners.

Vergelijking

Over het algemeen is er dus een bevolkingsgroei in Twente. Opmerkelijk, want in de grote gemeenten viel de bevolkingsgroei een stuk lager uit. Zo ging Amsterdam van 12,4 naar 0,6 en Rotterdam van 10,3 naar 2,4.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.