Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

College Wierden wil gesprek over Heuvelrug doorschuiven

Reggedal20 Enter20dronefoto
Reggedal Enter dronefoto
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Wierden willen het gesprek met de raad over het Ambitieplan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal doorschuiven naar 21 maart. Het college heeft hierover een brief geschreven aan de raad.


Tijdens de informatieronde Grondgebied, op dinsdagavond 5 januari, geeft het college een mondelinge toelichting op de brief waarom de behandeling van het onderwerp wordt doorgeschoven naar een later tijdstip.

Meer tijd nodig

In eerste instantie was het de bedoeling het onderwerp Nationaal Landschap Sallandse Heuvelrug/Twents Reggedal opiniërend te bespreken tijdens de Informatieronde Grondgebied van 5 januari 2021. Hiervoor zou deze avond een half uur beschikbaar zijn.
"Graag gaan wij met de raad in gesprek over dit onderwerp, maar wij vinden een bespreking van dit onderwerp in zo’n korte tijd en zonder presentatie niet realistisch. In plaats van de bespreking tijdens een informatieronde plannen wij graag in maart 2021 een raadsinformatiebijeenkomst over het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal", aldus het college in de brief.

Om uitgebreid in te gaan op de achtergrond, stand van zaken van de verkenning van het versterken van het Nationaal Park, de mogelijkheden die het Nationaal Park de gemeente Wierden biedt en de vragen vanuit de raad denkt het college minimaal één tot anderhalf uur nodig te hebben. "Hierbij doen wij ook recht aan het amendement dat de raad over het Nationaal Park heeft aangenomen tijdens de raadsvergadering op 23 november 2020. Hierin geeft u aan in te stemmen met de opgenomen bijdrage van 12.500,- euro voor deelname aan de verkenning versterking Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal, onder de voorwaarde dat u in het eerste kwartaal van 2021 wordt geïnformeerd over de uitkomsten van de verkenning."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.