Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Sportpark Quick '20 tijdelijk dicht: 'Het sportpark is dus gesloten en daardoor verboden terrein'

Oldenzaal voetbalvereniging Quick 20 2
oldenzaal_voetbalvereniging_Quick_20_2
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Quick ‘20 heeft op hun site laten weten dat het sportpark formeel dicht gaat tot zondag 3 januari.


Samen met gemeente Oldenzaal is de club tot dit besluit gekomen. De oorzaak van de sluiting zijn klachten uit de buurt. Deze gaan onder andere over het afsteken van vuurwerk, vandalisme en te grote groepen. “Wij betreuren dit besluit, omdat we goed begrijpen dat voetbal zeker in deze Coronatijd een stukje ontspanning biedt, maar wij vinden de veiligheid en gezondheid van onze leden en vrijwilligers essentieel," aldus de club.

Vrijwilligers

Het sportpark blijft wel open voor vrijwilligers die helpen op het sportpark en op deze locatie moeten zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over onderhoud van het sportpark.

Boetes

De gemeente zal controleren of mensen zich aan deze maatregelen houden. Ook zullen er boetes uitgedeeld worden voor mensen die dit niet doen. Quick ’20 benadrukt: “Het sportpark is dus gesloten en daardoor verboden terrein.”

Na 3 januari

De club hoopt vanaf maandag 4 januari weer de trainingen te kunnen starten. Spelers worden hiervan op de hoogte gebracht door hun trainer of leider. “Wij zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk de trainingen weer te starten vanaf maandag 4 januari.”

Bij de senioren is het wel iets anders. Zij mogen tot 19 januari met maximaal twee personen trainen, door de maatregelen van de regering.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.