Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Meeste inbraken in Oldenzaal; minste in Tubbergen

39 inbreker
Inbreker aan het werk.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De meeste inbraken in Noordoost-Twente worden gepleegd in Oldenzaal, de minste in Tubbergen.


Dat blijkt uit de inbraakbarometer van Interpolis. De verzekeraar zocht voor alle gemeenten van Nederland uit hoeveel inbraken hebben plaatsgevonden in 2020 en hoeveel pogingen tot inbraken.

In Oldenzaal is 48 keer ingebroken en er waren daarnaast 24 inbraakpogingen. In Losser werd 25 keer ingebroken en er was vier keer een inbraakpoging. In Dinkelland waren zestien inbraken en drie inbraakpogingen.

In Tubbergen waren de minste inbraken: zeven. En er was een inbraakpoging. Daarmee is Tubbergen een van de gemeenten met de minste inbraken van het hele land. Slecht dertien gemeenten hadden te maken met minder inbraken.

Bovenaan de lijst prijken grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, terwijl onderaan de lijst de waddeneilanden staan. De verschillen tussen de gemeenten met de meeste en de minste inbraken is nogal groot: in Amsterdam waren 1383 inbraken; op Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland geen.

www.inbraakbarometer.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.