Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

WG zou graag Oldenzaalse fondsenwerfstichting oprichten

Henk winkelhuis raadslid gemeente oldenzaal wg
Henk Winkelhuis
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Politieke partij WG wil een stichting oprichten om fondsen te werven voor cultuur en sport.


Bedoeling is dat de geworven fondsen dan verdeeld worden. Als naam heeft WG bedacht ‘Hart onder de riem’. “Zo zouden we, politiek en samenleving samen ‘de brand kunnen blussen’, schrijft Henk Winkelhuis namens de WG in een brief naar het Oldenzaalse college. “En als dit is gelukt zou de stichting zich weer kunnen opheffen.”

De partij maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van de cultuur- en sportsector in de stad nu zij in bijna onwerkbare situaties door coronaregels zijn beland. Aanleiding is de brandbrief die vorige week door de Oldenzaalse culturele sector werd verstuurd. De 36 ondertekenaars maken zich niet alleen zorgen om hun eigen toekomst, maar ook om die van de niet-genoemde organisaties, instellingen, makers en zzp’ers die niet met naam worden genoemd.

Wat de WG betreft, zou de stichting Hart onder de Riem meer kunnen doen dan alleen financieel ondersteunen. “Soms is er niet altijd direct een oplossing, maar kan een luisterend oor al veel betekenen. Zeker nu.”

De WG is benieuwd naar de reactie van het college op deze brief. “U heeft de afgelopen maanden al veel organisaties, instellingen, inwoners een hart onder de riem gestoken. Niet alleen financieel, maar ook met brieven, kaarten, bezoekjes. Dank u wel daarvoor.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.