Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse natuurbeheerders roepen op: ‘Wees respectvol in natuur’

Oldenzaal bosbad landgoed Kalheuping
Landgoed Kalheupink in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De Twentse natuurgebieden worden massaal bezocht tijdens Kerstmis. Bij goed weer tenminste. Iedereen is welkom, benadrukken beheerorganisaties, maar gedraag je wel respectvol.


Winkels dicht tijdens de lockdown, maar de natuur is open. En daarom wordt drukte verwacht door terreinbeheerorganisaties zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en LandschappenNL.

“We zijn blij dat ze bezoekers kunnen blijven verwelkomen. Want misschien wel meer dan ooit hebben we behoefte aan natuur: aan een frisse neus, aan een weids uitzicht in plaats van een beeldscherm, aan vogelgeluiden, aan de geur van een nat bos. We verwachten tijdens de lockdown drukte in de natuur. Om die in goede banen te leiden en iedereen de ruimte te geven, vragen we hulp en medewerking van de bezoekers.”
::volgendepagina::
De organisaties vragen mensen om bij voorkeur natuurgebieden in eigen buurt te bezoeken, het liefst per voet of per fiets. En ga vooral niet van de paden af. “In de natuur ben je te gast in het leefgebied van veel wilde dieren. Om verstoring te beperken zijn paden in natuurgebieden zó aangelegd, dat op sommige plekken nooit mensen of honden komen. Op die plekken vinden wilde dieren rust. Blijf dus altijd op de paden en houd je hond aan de lijn.”

Ook wordt gevraagd om vooral geen afval achter te laten. “En wil je de natuur écht een plezier doen, neem dan ook zwerfafval mee als je dat tegenkomt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.