Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Denekamp heeft wél kerststemming

201912240520denekamp
Kerstdorp Denekamp met de Nicolaaskerk
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Toch even in kerststemming komen? Dat lukt in het centrum van Denekamp.


Normaal gesproken is er concurrentie van kerstmarkten, -evenementen en tuincentra, maar dit jaar is Kerstdorp Denekamp het middelpunt van de kerstactiviteiten voor de doarpers. Kleinschalig maar passend in de kerstperiode, is de consensus.

Het kerstdorp is puur decoratief dit jaar. Er staan kersthuisjes en er is een schapenstal met echte schapen. De meeste aandacht gaat uit naar de kerststal met levensgrote beelden. Iedereen die het plein opwandelt, neemt wel even een kijkje in de stal. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om een praatje te maken met andere bezoekers en kinderen willen op de foto in de grote arrenslee en met het beeld van de kerstman.

Veel mensen brengen ook even een bezoek aan de Nicolaaskerk om daar de kerststal te bekijken.
Geen grote evenementen tijdens kerst dus dit jaar en daarom wordt het extra gewaardeerd dat het kerstdorp wel op zijn vertrouwde plek in het centrum van het dorp staat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.