Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaalse kinderen kleuren massaal voor ouderen

52 kleurplaat
De kinderen hebben hun best gedaan om de kleurplaten zo mooi mogelijk te maken.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - ‘We verspreiden de glimlach van Twente.’ Onder dit motto hebben kinderen van alle Oldenzaalse basisscholen een typische Oldenzaalse kleurplaat ingekleurd.


Er is massaal gekleurd. De versierde kleurplaten krijgen allemaal een plekje bij de verzorgingstehuizen en de ouderen die thuiszorg hebben in Oldenzaal.

De kleurplatenactie, een initiatief van de gemeente Oldenzaal, is bedacht om een beetje verlichting te geven in deze donkere dagen voor kerst.

Afgelopen 2 jaar heeft het stadsbestuur nieuwjaarsrolletjes uitgedeeld bij verschillende verzorgingstehuizen in Oldenzaal. In deze coronatijd kan het college en de raad niet actief naar de Oldenzaalse inwoners toe. Daarom is de kleurplatenactie bedacht om de verbinding in de stad te laten zien en voelen.

“Ouderen hebben het op dit moment extra zwaar. Een mooie kleurplaat van een Oldenzaalse basisschoolleerling kan zorgen voor een beetje verlichting en vrolijkheid,” legt de gemeente uit.

Alle Oldenzaalse basisscholen, verzorgingstehuizen en thuiszorgorganisaties in Oldenzaal hebben aan deze kleurplatenactie meegedaan.
::foto2::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.