Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Veiligheidsregio wil dat Twentenaar zijn vuurwerk inlevert

Nederlanders20kopen20vuurwerk
Nederlanders kopen massaal vuurwerk in Duitsland
Beeld: Twente FM

TWENTE – Veiligheidsregio Twente gaat drie locaties inrichten waar Twentenaren hun vuurwerk kunnen inleveren.


Vuurwerk is verboden komende jaarwisseling. “Maar het kan dat mensen nog vuurwerk van vorig jaar in de schuur of op zolder hebben liggen en daarom wordt voor particulieren een mogelijkheid georganiseerd om dit vuurwerk in te leveren,” aldus de veiligheidsregio.

Het eerste inlevermoment is op 29 december van 10.00 tot 14.0 uur aan de Vijverweg 2 in Wierden.
Ook kunnen inwoners terecht op het Van Gilsterrein aan de Kleibultweg 48 in Oldenzaal op 29 december van 14.30 tot 18.00 uur.
Tot slot is er een inlevermoment op het Diekmanterrein aan de Van Deinselaan 22 in Enschede op 30 december van 10.00 tot 18.00 uur.

De inleverdagen zijn bedoeld voor particulieren, niet voor professionals. Daarbij gaat het uitsluitend om consumentenvuurwerk tot en met categorie F3. Dat is al het vuurwerk dat vorig jaar legaal kon worden gekocht.
Inwoners dienen per auto naar de inleverlocatie te komen. Hier neemt een erkend bedrijf het vuurwerk in en zal dit afvoeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.