Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaalse stichting ontwerpt wensboom voor MST

52 wensboom
De wensboom die de Oldenzaalse stichting AssortiMens ontwierp voor het MST.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Stichting AssortiMens uit Oldenzaal heeft het kunstwerk ‘de wensboom’ in het MST in Enschede ontworpen.


Het metershoge stalen kunstwerk is maandag in gebruik genomen als wensboom in Medisch Spectrum Twente. WISH3, waarmee MST samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent.

Het kunstwerk is ontworpen door Lonneke van Stichting AssortiMens in Oldenzaal. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met autismespectrumstoornis.

De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz uit Enschede dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in deze boom hangen of online een wens indienen. Periodiek worden door het MST en WISH3 wensen vervuld.

Wensen indienen
Vanaf nu kan een wens worden ingediend via www.wish3.nl, in de boom worden gehangen of in de wensbox worden gestopt. De wensindiener geeft ook aan wat hij kan doen om de wens helpen te vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door ‘Vrienden van het MST’ en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.