Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Ultrasnelle verbinding Amsterdam – Twente – Berlijn?

Lex20 Schukking
Lex Schukking
Beeld: Twente FM

TWENTE – De supersnelle treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn via Twente is een stap dichterbij.


De motie van de VVD in de Tweede Kamer waarin werd aangedrongen op een haalbaarheidsonderzoek naar een ICE-station in Hengelo voor de verbinding Amsterdam-Berlijn, is unaniem aangenomen. Deze ultrasnelle verbinding met de Randstad is een langgekoesterde wens van de VVD.

“Het is ook een van de belangrijkste wensen van ondernemers in Twente,” aldus VVD-woordvoerder Lex Schukking uit Oldenzaal.

“De randstad zou daarmee op een uur bereikbaar worden dankzij een goede en snelle spoorverbinding. Dat is een belangrijke basisvoorwaarde voor een goed (internationaal) vestigingsklimaat voor werkgevers en werknemers is in Twente."

Volgens de liberalen brengt zo’n treinverbinding Twente veel dichter bij Amsterdam en dat is voor deze regio van grote sociaaleconomische betekenis. “Twente heeft een krachtige economie met een grote potentie voor doorontwikkeling. Om deze doorontwikkeling te kunnen realiseren is een goede en snellere verbinding over het spoor met de randstad een belangrijke basisvoorwaarde.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.