Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Op bon geslingerd voor goede verlichting?

Fietser20met20en20zonder20fietslicht
fietser met en zonder fietslicht
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Een aantal leerlingen uit de bovenbouw van het Twents Carmel College op de locatie Potskampstraat in Oldenzaal hebben een bon gekregen van 25 euro voor het hebben van de juiste verlichting.


Een week lang werd er elke dag een leerling staande gehouden bij de poort van de school, een leerling met de juiste verlichting. De leerlingen moesten hun gegevens achter laten en werden 'op de bon geslingerd'. Zij krijgen later in de klas een bon van 25 euro uitgereikt.

Opvallend was dat maar een enkeling aangaf de verlichting niet goed in orde te hebben. Zij kregen een setje met noodverlichting.

Winnaars

Maandag was Wesley Meijer (4KB2) uit Ootmarsum de gelukkige, dinsdag Stella Schopbarteld (3GT3) uit Oldenzaal. Woensdag kreeg Sophie Fraterman (4GT7) uit Losser de bon. Donderdag was een speciale dag. Toen moest de bon gedeeld door twee dames uit Ootmarsum. Susan Meijer (3KG) en Emmely Geerdink (3GT3) fietsten namelijk 'gezusterlijk' naast elkaar met volle verlichting vrolijk richting poort. Zij konden nog juist op tijd in de kraag worden gevat. De actie werd vrijdag afgesloten met een bon aan Wout Schulte (4BP2) uit Denekamp. Ook hij kon nog net even op de bon worden geslingerd.

Onderbouw

Een week eerder werden alle onderbouwleerlingen door de Sint getrakteerd op een setje noodverlichting. Met deze acties is er ongetwijfeld weer ergens 'een lampje gaan branden', laat de school weten.

Meer dan driehonderd leerlingen hebben de boodschap in ieder geval meegekregen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.