Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Nieuwe fase voor dierenasiel Oldenzaal

2020 51 zwerfhond
Zwerfhond
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Zwerf- en afstandsdieren worden weer opgevangen bij DOC Oldenzaal in het nieuwe jaar.


Dit gebeurt onder de hoede van een volledig nieuw, maar zeer ervaren team.

Momenteel

Vanwege bezettingsproblemen is de opvang, verzorging en herplaatsing van de dieren momenteel tijdelijk uitbesteed aan DOC Enschede. De overig lopende zaken en afspraken van de stichting worden tot het einde van dit jaar op afstand behartigd en als vanouds afgehandeld.

Gesprekken

De afgelopen weken heeft het bestuur benut om verkennende gesprekken te voeren met diverse partijen. Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal wordt per 1 januari overgedragen aan een nieuw bestuur en is vanaf 4 januari weer volledig operationeel. Het bestuur heet een ervaren beheerder met de vereiste vakbekwaamheid aangesteld.

Samenwerking

Naast het opvangen en herplaatsen van honden en katten uit Oldenzaal gaat er nauw samengewerkt worden met meerdere stichtingen.

Renovatie

Half november is er gestart met de renovatie van het hoofdgebouw middels het plaatsen van thermopane glas. De hondenkennels worden na veertig jaar ook vervangen. De renovatie en werkzaamheden kunnen in de loop van volgend jaar afgeronden worden, dit is mogelijk door een donatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.