Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Palthe Huis geeft kinderen creatieve verrassing

2020 51 Knutselpakketten palthe huis
Het Palthe Huis uit Oldenzaal geeft kinderen knutselpakketten deze kerstvakantie
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het Palthe Huis uit Oldenzaal geeft kinderen een creatieve verrassing tijdens de kerstvakantie.


Het Palthe Huis heeft twee pakketten samengesteld waarmee kinderen vanuit huis aan de slag kunnen en de prijzen die ze hiermee kunnen winnen, zijn bijzonder te noemen.

Toen directrice Sandra Schipper van Stichting Oldenzaalse musea naar aanleiding van de lockdown de aangedane stemmen van een aantal basisschoolkinderen op de radio hoorde wist ze dat er iets leuks georganiseerd moest worden: "Juist in deze tijd wil het museum iets betekenen
voor de Oldenzaalse samenleving. Helaas kunnen kinderen de aankomende tijd niet van uitjes genieten, moeten ze hun klasgenootjes en de fysieke lessen op school voorlopig missen, maar dit betekent niet dat er niets meer kan!"

Eigen zelfportret in museum

In de achttiende eeuw lieten veel mensen zich portretteren. In het museum zijn veel portretten te bewonderen, zoals die van de familie Palthe en Michgorius. Belangrijke Oldenzalers welteverstaan. Kinderen zijn ook belangrijk voor de stad, want zij zijn immers de toekomst, vindt Schipper. Door deel te nemen aan de wedstrijd krijgen kinderen een creatief pakket thuisbezorgd waarmee ze aan de slag kunnen. Het is de bedoeling dat ze een zelfportret maken met behulp van de meegestuurde stiften, potloden en knutselspullen. Hiervoor hebben ze tot 12 januari de tijd. Deze dag kunnen ze hun portret inleveren bij het Palthe Huis aan de Marktstraat, waar de kunstwerken worden beoordeeld. De drie beste portretten krijgen volgend jaar een echt ereplekje in het museum zelf.

Projectie op Plechelmusbasiliek

Een andere keuze is het knutselpakket waarmee kinderen op een omtrek van de Plechelmusbasiliek een kunstwerk kunnen tekenen of schilderen. Aangemoedigd wordt een boodschap mee te geven in deze wel heel bizarre tijd. De drie winnende kunstwerken van deze wedstrijd zullen in februari levensgroot op de kerk zelf geprojecteerd worden. Zo hoeven kinderen zich niet te vervelen, krijgen ze gratis een knutselpakket thuisbezorgd en
maken ze kans op een eervolle prijs.

Ouderen

Beide pakketten, die dus kosteloos in een cadeauverpakking bij de kinderen thuis worden bezorgd, zijn bovendien voorzien van een leuke ansichtkaart. Zo kunnen de kinderen ook anderen verblijden die in deze tijd wel een mooie Kerstwens kunnen gebruiken en worden ook de ouderen niet vergeten.

Meedoen?

Kinderen die mee willen doen kunnen zich voor dinsdag 22 december aanmelden door te mailen naar [email protected] of een WhatsApp bericht te sturen naar 06-47 82 90 21 met hun naam, leeftijd, adres en de keuze voor het Zelfportret knutselcadeau of het Plechelmus knutselcadeau. Het gekozen pakket wordt inclusief omschrijving nog voor de Kerstdagen op woensdag 23 december thuisbezorgd. Zo kan het ook nog als cadeautje onder de boom.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.