Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD Dinkelland bepleit: ‘Crossen zonder vergunning moet blijven kunnen’

51 crossmotor
Motorcrosser.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Crossen zonder eerst een vergunning aanvragen, moet mogelijk blijven in Dinkelland. Dat bepleit de VVD-fractie vanavond tijdens de raadsvergadering.


De APV wordt in de raad behandeld en een van de onderwerpen is het verbieden van motorcrossen. “Met het verbieden van motorcrossen buiten wedstrijdverband en vergunning om wordt het er in Dinkelland niet liberaler op,” stelt raadslid Joris Poffers.

Hij vervolgt:“Het is zonde om een hobby de illegaliteit in te drukken als er ons inziens ook andere mogelijkheden zijn.”

Elk weekend gaan er groepen motorcrossers op pad om op zandpaden en opengestelde weilanden te gaan crossen. Dit is straks verboden. “Daarom lijkt het ons als Dinkellandse VVD goed om samen met deze groep crossers in gesprek te gaan om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn."
::volgendepagina::
"Een dergelijk initiatief past namelijk prima in het kader MijnDinkelland2030."

In dit geval kunnen crossliefhebbers op eigen kracht activiteiten ontplooien in de buitenomgeving van Dinkelland, stelt de fractie.

Volgens de VVD-fractie is crossen een sport die sociale samenhang bevordert. “Daarom alleen al verdient het een kans om de mogelijkheden samen te gaan onderzoeken. Crossen zonder eerst een vergunning aan te vragen moet wat ons betreft gewoon mogelijk zijn in Dinkelland.”

Reacties crossers gevraagd

De fractie oppert een permanente crossbaan in het buitengebied van Dinkelland of elders in Noordoost-Twente. “Want het verbod op crossen is niet van toepassing op door het college aangewezen terreinen. We willen daarom dus graag met crossliefhebbers in gesprek of er behoefte is aan zo’n terrein.”

Crossliefhebbers die erover in gesprek willen met de VVD-fractie kunnen zich melden via [email protected].
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.