Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

TuulkTom: autodidactische kunst met veel metaal

20 51 ootmarsum dinkelland tuulktom
TuulkTom en zijn kunstwerk bij atelier LamBert
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – Bij kunstgalerie LamBert in Ootmarsum is sinds kort de kunst van Tom de Jong te zien. En die kunstwerken kosten veel tijd en veel metaal…


Wie de kunstwerken van Tom de Jong – artiestennaam TuulkTom – voor het eerst ziet, is nogal onder de indruk. Wat een tijd en zorg is hier aan besteed. “En of. Er zitten uren werk in elk kunstwerk én kilo’s metaal,” aldus de kunstenaar uit Hengevelde. “Eigenlijk ben ik docent op een middelbare school maar kunst heeft mijn interesse. Een tijdje geleden besloot ik ineens om met metaal te gaan werken. Ik wilde de coronatijd nuttig besteden en besloot een lasapparaat te kopen en aan de slag te gaan.”
Het resultaat is op zijn zachtst gezegd nogal indrukwekkend voor een amateur-kunstenaar. Dat vond ook LamBert, de galeriehouder uit Ootmarsum. Hij besloot om de kunstwerken een mooie plek te geven in zijn galerie.
Hoe de reacties zijn, zie je in deze videoreportage van Twente FM.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.