Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Sanne Wevers-kunstwerk onthuld

50 rotonde
Sanne en Lieke Wevers, docent Stan Nijmeijer en leerling Nico Kuipers tijdens de officiële onthullin
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Op de Sanne Weversrotonde is het Sanne Weverskunstwerk officieel onthuld.


De Oldenzaalse rotonde aan de N343, vlakbij het ouderlijk huis van de Olympisch kampioene, is verfraaid met een aantal figuren op een turnbalk. Zaterdag was de officiële onthulling. Het kunstwerk is een initiatief van het Twents Carmel College. De school bedacht een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk op de rotonde.

In 2017 kwam het TCC Potskampstraat met het idee om kunstwerken te realiseren voor (sport)prestaties van Oldenzaalse talenten. Aanleiding was de gouden medaille die Sanne Wevers won tijdens de Olympische spelen van 2016. Inmiddels staat het kunstwerk symbool voor talentontwikkeling in brede zin die door het Twents Carmel College wordt gefaciliteerd.

Technisch lastige opdracht

Na de onthulling was er een digitale meeting met alle betrokkenen bij het project. Daar zijn de bedrijven zoals Novicon, Luma, Krola Lasbedrijf en Architectenbureau Velthuis geprezen voor hun betrokkenheid en expertise. Het ontwerp van de leerlingen was technisch best lastig om uit te voeren: specialistisch werk en arbeidsintensief. Onder begeleiding van architect John Velthuis en docent Nico Kuipers is het ontwerp uitgewerkt tot een waardig kunstwerk dat door de gemeente Oldenzaal financieel mogelijk is gemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.