Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Opnames voor Boeskool Kerstspecial 2020 in volle gang

50 kerstverlichting
Kerstverlichting.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – In Oldenzaal wordt momenteel de Boeskool Kerstspecial 2020 opgenomen.


De kerstspecial is een idee van Oldenzalers Paul Keizer en René Grouve. Ze stellen samen een tv-uitzending samen die op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden op Twente TV.
“Het wordt een mix van video’s met kerstboodschappen van inwoners, interviews, muziek en andere wetenswaardige beelden,” vertelt Paul Keizer.
Wendy Grouve, de dochter van René, presenteert de Kerstspecial. Ze gaat met een stadsgids langs plekjes in Oldenzaal met een bijzonder verhaal. Een soort virtuele kerstwandeling, compleet met midwinterhoorns en lokale kersttaferelen, afgewisseld met kerstgroeten.

(Niet alleen) voor ouderen

“Ludiek en positief, humoristisch en creatief,” vat Grouve de bijdrages samen. “Oorspronkelijk bedoeld als leuke bijdrage aan de kersttijd van ouderen, maar uiteindelijk leuk voor iedereen om te bekijken. We hopen in elk geval dat de verzorgings- en verpleeghuizen op 13 december afgesteld staan op Twente TV om de kerstboodschappen over te brengen.”

Iedereen mag inbrengen

Alle Oldenzalers mogen een bijdrage leveren aan de Boeskool Kerstspecial 2020. Grouve: “Iedereen mag een filmpje maken en inzenden naar [email protected]. Gratis voor particulieren en verenigingen. Aan bedrijven vragen we een bijdrage. De opbrengst gaat naar stichting Leergeld Oldenzaal. We zien jullie bijdrages graag tegemoet. Als de beelden maar duidelijk zijn, de films horizontaal (liggend) zijn gefilmd en de boodschap maar positief is.”

Extra draaidag

Op zondag 13 december is er wederom een draaidag. Dan is de filmploeg aanwezig in de binnenstad van Oldenzaal voor opnames.

Kerstspecial bekijken

De Boeskool Kerstspecial is op Eerste Kerstdag vrijdag 25 december om 11.00 uur te zien op Twente TV en op www.twentefm.nl. Het is ook te vinden op YouTube.

Meer informatie

Voor vragen en informatie over de Boeskool Kerstspecial 2020: [email protected] of 06 20787637..
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.