Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Van kleine actie tot kinderlintje: het overkwam de Oldenzaalse Wout Boswinkel (16)

50 20 losser delutte kinderlintje
Wout Boswinkel
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De zestienjarige Wout Boswinkel uit Oldenzaal kreeg op vrijdag 20 november een kinderlintje uitgereikt voor zijn vogelhuisjesactie, die hij hield voor manege de Boerskotten.


De manege, waar zijn moeder al vele jaren vrijwilliger is, had het erg moeilijk. De manege kon geen lessen geven in verband met corona, maar de verzorging van de dieren ging wel door. Wout begon een actie om de manege te helpen: de vogelhuisjesactie.

Steeds groter

Van tevoren werd er gezegd dat er niet zo’n heel groot spektakel van gemaakt zou worden. Er waren tussen de vijftig en zestig mensen die een vogelhuisje wilden. Maar toen de actie op facebook gezet werd, werd de actie een stuk groter: “Toen was het helemaal gekkenwerk. Het was ineens twee- tot driehonderd vogelhuisjes. In totaal hebben wij vijfhonderd vogelhuisjes gemaakt en verkocht. Dat is wel te gek!”

In het begin deed hij het zelf, maar doordat er zoveel vogelhuisjes verkocht werden ging dit niet meer. “We hebben het echt met heel veel mensen, ook in de logistiek, gedaan.

Ongeluk

Wout heeft op koningsdag een ongeluk gekregen aan zijn duim, doordat hij in zijn hand zaagde. Hiervoor heeft hij ook een operatie moeten ondergaan. Daarna hebben een aantal mensen, zoals zijn ouders en buren, zijn actie opgepakt. “Het was wel bijzonder, omdat je het van tevoren niet verwacht.”

Kinderlintje

Met de actie haalde hij 2500 euro op voor manege de Boerskotten. Wout kreeg in de bak van die manege ook zijn kinderlintje uitgereikt door locoburgemeester Rob Christenhusz. Dit gebeurde onder toeziend oog van raadslid Maaike Rödel en zijn ouders. “Ik kreeg een oorkonde en een lintje. Het was heel mooi en ik had het niet verwacht. Het is wel een hele eer om zoiets te krijgen, na zo’n actie is dat mooi.

Hieronder is de reportage van Twente FM te bekijken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.